Προαναγγελία «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» με δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης, αντικατάστασης θέρμανσης & Φ/Β στις στέγες
Renergy

Τελευταία νέα

6 Μαΐου, 2022

Προαναγγελία «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» με δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης, αντικατάστασης θέρμανσης & Φ/Β στις στέγες

B2Green exoikonomhsh energy efficiency industry

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο, παράλληλα με το «Εξοικονομώ» των κατοικιών, δρομολογείται και το ανάλογο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας το πακέτο στήριξης καταναλωτών και επιχειρηματιών για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος, γνωστοποίησε πως ξεκινά το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω», που πριμοδοτεί γενναία την απόσυρση ενεργοβόρων κλιματιστικών και ψυγείων και το οποίο ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή», σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, το φθινόπωρο δρομολογείται και το «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις», ένα σχέδιο που θα επιτρέπει -μεταξύ άλλων- την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις στέγες των κτιρίων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» θα χρηματοδοτεί:

  • την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς και την αντικατάσταση συστημάτων ψύξης και θέρμανσης (κλιματιστικά).
  • την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες επιχειρήσεων ή και σε όμορα οικόπεδα, ώστε να εξασφαλίζεται ενεργειακή αυτάρκεια σε συνδυασμό με την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης.
  • την αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης για μείωση του ενεργειακού κόστους.
dimitris
Posts made: 119

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο